Argos

Född Aug 2020
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Syskonen Astoria och Argos räddades av en kvinna som heter Alina som verkligen har hjärtat på rätt plats, det är inte den Alina som driver vårt hägn i Suceagu utan en annan person. Astoria och Argos dumpades tillsammans med två andra syskon utanför ett hotell där Alinas mamma arbetar. Troligtvis har de fötts oönskade till någons hund och man har tänkt att det lättaste lösningen för att avsäga sig ansvaret över att behöva ta hand om dem, är att åka långt hemifrån och överge dem. De andra två syskonen blev adopterade fort av en av kollegorna till mamman men ingen ville ha vare sig Astoria eller Argos då de är svarta hundar. Bland vissa i Rumänien lever gammalt skrock kvar om att svarta hundar betyder otur. Precis som den gamla tron som funnits här i Sverige om att svarta katter är besläktade med häxor och djävulen och att de skulle tillföra olycka till de som stöter på dem, densamma skrocken gäller både svarta hundar och katter i Rumänien än idag.

Hotellets ägare hotade med att ringa de lokala hundfångarna, som hade tagit valparna raka vägen till det kommunala dödshägnet, som på rumänska heter ecarisaj. Ecarisaj är en form av ”soptipp” fast för hundar, för att hålla samhället rent och fritt från gatuhundar så tas de istället in här där de sedan glöms bort tills de självdör. I många andra ecarisaj har de som policy att de avlivar de stackars hundar som inte hittat ett hem inom fjorton dagar, för att göra plats åt nya arma själar som ingen vill ha. I Cluj gör de däremot inte det så vissa hundar kan sitta där i åratal innan de får komma där ifrån, vi försöker så ofta som möjligt åka dit och plocka ut så många hundar som vi har plats åt hos oss. Eftersom Astoria och Argos då råkar vara svarta hundar hade de riskerat att få sitta länge i ecarisajet och vänta på att någon skulle förbarma sig över dem. Alina vägrade att låta dem utsättas för detta, istället tog hon med sig dem hem.

Som ni förstår är Alina en person med mycket medkänsla och hon har redan många egna hundar som hon räddat från olika eländiga situationer, därför har hon själv inte möjlighet at behålla Astoria och Argos permanent och bad därför om vår hjälp att hitta föralltid-hem åt dem. Vi sa självfallet ja och vi kommer att lägga ner vårt allt för att hitta de bästa möjliga hemmen åt dessa sötnosar. De kommer att bo hemma hos Alina tills de finner sina föralltid-hem i Sverige, bilderna är tagna när de besökte hägnet för att vår fotograf Diana skulle få ta bilder på dem till hemsidan.

Alina berättar att Argos och Astoria är två typiska valpar vars favoritsyssla är att brottas och stoja med varandra. I denna syskonduo är Argos den mer lugnare, han stångar inte sig fram som systern för att få kel utan istället sitter han snällt och väntar på sin tur. Han njuter som mest när han får ensamtid med Alina, då han får möjlighet att själv sitta och lapa upp sig all hennes omsorg utan att syrran kommer och stör, då visar han vilken myskille han är. Eftersom vi inte vet vilka deras föräldrar är vet vi inte heller hur stora de kommer att bli som fullvuxna eller vilka raser de har i sig, troligtvis är de blandraser över flera generationer. Vi hoppas att det blir deras tur att få välkomnas in i sina föralltid-hem här i Sverige. Om du vill dela ditt hjärta, liv och hem med en mild och härlig kille som Argos är det bara att skicka in en intresseanmälan.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu