Apollo

Född Dec 2020
Höjd växer fortfarande
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 7500kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Valparna Hercules, Hera, Ares, Apollo och Atlas räddades i början av februari 2021 utav Alina, som även räddat exempelvis Edwin, Odessa med flera. Hon fann de fem syskonen plus ett sjätte syskon slängda bland skräp vid sidan av vägen. Som så många andra valpar före dem har de slitits från sin mamma då deras födsel varit oönskad och man inte velat ta sitt ansvar. Utan i stället har man åkt hemifrån och slängt ut dem genom bilen dörren och sedan kört i väg. Där låg de i februarikylan och led, vilket hjärtskärande nog lett till att den sjätte valpen avled. Här kan ni se ett videoklipp från när de räddades.

Det är för valpar som dessa som vi kämpar på med vårt kastreringsarbete för att på sikt kunna se till att färre oönskade hundar föds in i denna misär för att sedan dö eller tvingas utstå sådan här tortyr. Det är både fysiskt lidande att tvinga mamman att bära kull efter kull samtidigt som det är psykisk tortyr för henne att behöva få sina valparna bortslitna ifrån sig efter varje gång. Det är en helt absurd logik att tvinga en tik föda valpar som man ändå inte vill ha. Då låter man liv efter liv födas endast för att dö och tiken får utstå trauma efter trauma när sina valpar slits ifrån henne gång på gång. Vi arbetar i en brant uppförsbacke med att försöka motarbeta den mentalitet som råder, som innefattar att det är en tiks syfte att föda valpar även om dessa valpar är oönskade innan de ens hunnit sätta sina tassar på denna jord. Det är ett farligt tankesätt som leder till att flera djur får sätta livet till helt i onödan. Enbart för att folk har intalat sig själva att djuren är satta på denna jord för dem att missbruka. Tack och lov har börjat införas mer lagar kring djurskydd i Rumänien och större krav på att folk ska kastrera sina hundar för att minska gatuhundsproblematiken och lidande. Vi hoppas innerligt att dessa lagar kommer att upprätthållas för att minska att sådant här sker.

Alla valparna var uttorkade, utsvultna och darrade av rädsla och köld. De togs direkt till vår veterinär Andra som gav dem alla vård. Ares, Apollo, Atlas och Hera återhämtade sig väl och fick följa med Alina hem som tagit hand om dem alla. Men Hercules hade drabbats hårdare av detta plågeri och fick stanna kvar hos Andra på kliniken och har nu efter han återhämtat sig funnit ett föralltid-hem i Tyskland via vår ena systerförening.

Ares, Apollo, Hera och Atlas har vuxit upp till att bli riktigt härliga små busfrön som gladeligen härjar runt hos Alina. Hon berättar skrattande när de skulle ta fotona på dem för att kunna lägga upp på hemsidan att det var nästintill omöjligt att få dem alla att titta in i kameran samtidigt då de alla hellre ville stoja runt – precis som friska och lyckliga valpar ska göra. Hon berättar även att de alla är avslappnade och självsäkra individer trots det trauma de varit med om i ung ålder, att deras första interaktion med människor har varit den hjärtskärande händelsen av att slitas från sin trygga mamma för att slängas ut vid sidan av vägen. De alla bor i jour hemma hos henne och kommer att förbli där tills de sätter kurs till sina föralltid-hem i Sverige. Som ni förstår kan vi inte veta till hundra procent vad de har för raser i sig då vi inte vet vilka deras föräldrar är men vi tycker det ser ut som att de har en stor andel av den ungerska herdehundsrasen kuvasz i sig och kommer nog att bli mediumstora som fullvuxna. Vi kan dra denna slutsats utifrån att hundarna i Rumänien har någon form av herdehundsras i sin dna-uppsättning. Med detta sagt så vill vi se att individerna i denna syskonskara hamnar i hem som är lantligt belägna då de inte passar in i en stadsmiljö eller att bo i lägenhet. Samt hos personer som har erfarenhet av stora hundar. De kommer att älska att få sysselsättas så de får använda all kapacitet som finns både i kropp och knopp för att må som allra bäst. Här kan ni se ett till videoklipp på sötnosarna. Våra ”grekiska gudar” kommer att växa upp till att bli de mest lojala och familjekära kompanjonerna som deras adoptörer någonsin kommer att ha stött på. De kan komma till Sverige först i juni.

Enligt Alina är Apollo den mildaste utav de fyra med sin fina och mjuka personlighet. Det allra bästa han vet är när Alina plockar upp och myser med honom men han är inte den som tjatar om uppmärksamhet utan väntar godhjärtat på sin tur. Han är lite som tjuren Ferdinand som gärna sitter och bara tar in allting som försiggår runtomkring honom. Alina har även några andra yngre valpar från en annan kull som hon räddat hemma hos sig och hon berättar att Apollo hjälper till att försiktigt värna och ta hand om dem.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu