Angel

Född Aug 2013
Höjd ca 60 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Åh, som vi önskar att vi slapp höra och se sådana öden som drabbat vår vackra Angel. Många känner till vad vårt hägn ASIPA arbetar med och därför ringde Alinas telefon en dag i februari, och en kvinna berättade om den stackars hund hon såg i ett grannhus. Hunden hade stått bunden i en kort, kort kedja dag ut och dag in utan något skydd för vare sig soln, regn, snö eller isande vindar. Bara det är tragiskt nog, men kvinnan berättade även att mannen dagligen sparkat eller slagit hunden. Angels funktion på den här gården har varit att vara den enklaste formen av larmanordning, d v s hon har skällt om hon har sett någon komma.

Alina som har det största hjärtat för hundar tog Vasile till hjälp och åkte genast dit. När de kom rullande i vår transport som det står ”Djurskyddare” på så var det enkelt att helt enkelt ta Angel ifrån mannen. Så Angel är räddad, och vi hoppas att det som Alina och Vasile sa till honom fäste tillräckligt djupt för att han inte helt enkelt ska ta en hund till och sätta i hennes ställe. Men Angels liv är i alla fall räddat och kan äntligen få ett innehåll.

När Angel kom till hägnet så hukade hon sig i väntan på ett slag så fort någon närmade sig eller passerade henne, men det tog egentligen bara ett par dagar innan hon förstod att här ville ingen henne något illa, och vi fick se henne sträcka på sig lite i en nyfunnen trygghet. På bilderna ser du fortfarande skavsåren från det alltför trånga halsband hon levt i. Angel har mycket att återhämta sig ifrån, men våra hjärtan tar glädjeskutt när vi ser henne ta initiativ och börja ta sig ur sin inlärda hjälplöshet. Hon som alla andra hundar älskar Alina och hon vill gärna få kel från henne och njuter med stängda ögon av den allra minsta klapp.

Har du det där hjärtat som klappar lite extra för en sargad själ? Då kanske det är du som är Angels framtida familj. Då vi unnar Angel all lugn och ro i hela världen, så vill så gärna se henne i ett hem där hon kan få utrymme, ligga i soffan om kvällarna, få ett och annat ben, gå långa promenader och få upptäcka hur många olika dofter som finns i en skog. Vi tror att Angel skulle trivas bäst i ett lugnare bostadsområde, och i en familj där hon kan få mycket fokus.