Amaya

Född Nov 2017
Höjd ca 40 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Amaya som fått sitt namn efter japanska ordet för nattregn fick det p g a sin mörka färg. Alina hade sett henne flera gånger när hon åkt genom byn där hägnet ligger i Suceaug. Varje gång som Alina stannat hade Amaya försvunnit bakom ett hus, eller slunkit in i skogen igen. Men denna gång så stod hon kvar när Alina stannade. Amaya var mager och eländig och desperat efter mat och när Alina kunde erbjuda henne det så lät hon sig övertalas att komma fram. Eftersom Alina är rent magisk med hundar så fick hon henne också med sig in i bilen där hon fick åka med den korta sträckan till hägnet där hon är idag. Amaya har ätit upp sig lite, och även om hon har i färskt minne hur hemska vi människor kan vara så börjar hon nu tina upp.

När det är dags för den dagliga språngmarschen på förgården i hägnet så passar hon på att få lite mys med de människor som finns där. Hon är långt ifrån en dumbom som lyckats överleva ett år på gatorna, och nu blir hon alltmer övertygad om att vi människor kan bidra med massa härliga saker som god mat, kärlek och kli bakom öronen och smekningar över huvudet och det gillar hon väldigt mycket.

Amaya behöver lite tålamod för att komma över sin tidigare historia, men det verkar såhär långt gå väldigt lätt. Är du den som söker en vansinnigt söt tik i behändigt litet format, har du lite tålamod att låta henne komma över sin historia så tror vi att du här har världens bästa kompis som gärna följer med dig på härliga skogspromenader och också myser bredvid dig i soffan.