Almonda

Född 2017
Höjd ca 40 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Den lilla kelproppen Almonda är en riktigt liten gosehund. När vår fotograf var på besök tillsammans med vår Vasile så sprang hon bara från den ena till den andra för att få lite uppmärksamhet. Hon kan vara blyg till en början, men sedan vill hon bara krypa upp i knät på alla människor hon träffar i jakt på lite välbehövlig närhet.

I dag finns Almonda hos ett äldre par som räddat hundar från gatan som har varit särskilt utsatta. Det gamla paret är till åren och mannen är sjuk i cancer och de ringde därför Vasile och Alina och sa att de inte längre kan ta hand om de hundar de har. I vårt hägn är det just nu ont om plats och vi har ingen möjlighet att ta dit dem allihopa men har lovat hjälpa till att finna dem en framtid. Det gamla paret har aldrig varit i kontakt med någon organisation där de kunnat adoptera ut hundarna, och de har därför suttit hos dem alldeles för länge. Även om det funnits trygghet för dem och mat för dagen, så är det inga bra förhållanden för någon hund att leva i. Ett hägn är aldrig ett hem och kan inte jämföras med det, det är bara förvaring.

Söker du en underbar liten raggsocka med det där lilla extra så kanske Almonda kan vara för dig. Vi tror att i henne så hittar man en riktig bästa vän vare sig man letar efter en kompis att slappa med i soffan om kvällarna, eller en promenadkompis som vill hålla dig sällskap i skogen och upptäcka en helt ny värld. Vi hoppas att snart få se henne möta ett liv i kärlek här i Sverige och hoppas att du faller pladask för henne som vi har gjort.