Alice

Född Jan 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Alice tillsammans med sina syskon Alexis, Alina, Archie, Ashley och Aston hittades i slutet av februari på en bakgård till ett övergivet hus i den lilla byn Suceaug strax utanför Cluj. Det är i utkanten av den byn som vårt hägn ligger, och hägnet är välkänt av de boende där. En person som hört de små valparna pipa hade upptäckt dem och kontaktat hägnet för att någon skulle komma och ta hand om dem. Det är något som vi ser väldigt positivt på – att folk faktiskt bryr sig tillräckligt för att kontakta oss, istället för att bara vända ryggen till hundars lidande. Nåväl, Vasile åkte dig och hittade den lilla söta syskonskaran och kunde snart konstatera att ingen mamma syntes till. Det är inget ovanligt då många valpkullar till ”ägda” hundar dumpas när de börjar göra väsen av sig. När vi skriver ägda inom citationstecken är det för att de ägda hundarnas tillvaro har föga liknelse med hur våra ägda hundar har det. Ofta hålls de i en kort kedja på någon gård och fungerar där som en väldigt enkel larmanordning, d v s de skäller när någon närmar sig. De hålls på det sättet utan att få tillräckligt med mat, och de får definitivt ingen social kontakt utan framlever sina dagar som fångar. När de hundarna löper så kommer kanske någon herdehund, gatuhund eller liknande och resultatet blir valpar som ingen vill ha och ingen bryr sig om förrän de börjar väsnas och gårdens ägare helt enkelt lastar in de små i bilen och dumpar dem någonstans. Det här är något som vi naturligtvis jobbar envist för att komma åt men under tiden så föds dessa oönskade valpar, och vi vill inte ens tänka på hur den mamma som fött de här små har reagerat på att få dem bortslitna från sig.

Vi vet ju varken vem mamman eller pappan är så om vilken storlek valparna kommer att få väl de vuxit upp, det vet vi inte. Vi tycker att valparna ser ganska små ut så vi tror inte att det blir stora hundar utan mer medium, men det är gissningar och vi har haft fel förr. I och med vaccinationsprogrammet som ska fullföljas så kan de här valparna komma i transporten i maj månad.

Nu är de i alla fall i tryggheten i vårt hägn, och det är ytterligare en omställning för de här små själarna, men de är valpar och som alla små valpar här i världen så lever de för stunden. De har nu runda och mätta valpmagar, och sover de inte så tumlar de runt med varandra i sitt hägn där de alla sitter tillsammans. När vår fotograf Diana kommer på besök för att ta bilder på dem så släpps de ut på förgården och tycker det är ett stort äventyr. Är du intresserad av en sötnos i ditt liv och samtidigt få rädda en ung själ till ett liv i trygghet så är det bara att skicka in en intresseanmälan, för din allra bästa vän sitter i de rumänska transylvanska bergen och väntar på att få komma till dig.