Aleks

Född Aug 2020 - Finns i Mellansverige
Höjd växer fortfarande - nuläget ca 61cm
Vikt ca 20kg
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Vår stiliga unga grabb Aleks har inte bott i Sverige under en så lång tid och håller fortfarande på att finna sitt tassfäste i denna nya värld som han har landat i. Allting är nytt och främmande för honom och han behöver en trygg guide för att hjälpa honom att se att det inte är så otäckt som det kan kännas vid första anblick. Han bor just nu i en stadsmiljö som han känner är för mycket intryck på en gång för honom och han skulle må som allra bäst utav att få komma till en mer fridfull plats där det inte finns för mycket ljud, rörelser och annat att behöva hålla koll på. Utan bara kunna slappna av och hitta sin plats i vår stora vida värld. Annars är an en underbar unghund som är rumsren, kan gå hyfsat bra i koppel trots att även det är en ny företeelse för honom, är lyhörd och vill gärna lära sig nya saker och har inga bekymmer med kloklippning. Detta är en matmotiverad kille, så att så länge man har tid, tålamod, köttbullar och positiv förstärkning kommer man att kunna övervinna det allra mesta tillsammans. Han är kelen och sitter gärna och myser med sin människa och tyr sig snabbt till de han litar på. Aleks funkar bra ihop med andra hundar och vi tror att han hade mått som bäst utav att få komma till ett hem där det finns en annan hund som på hundspråk kan hjälpa till och guida honom. Katter han inte träffat på men med tålamod, träning och beröm kommer han snabbt kunna vänja sig vid dem om de skulle finnas i hans nya föralltid-hem. Han är inte heller van vid barn och känner som de flesta unga hundar att de är lite märkliga varelser som kan vara svåra att förstå sig på ibland, är det lugna, hundvänliga barn som kommer att respektera hans utrymme kan det gå bra men man får ha i åtanke att det är många saker som är nytt för honom. Helt sonika är Aleks en riktig going som bara behöver lite mer lugn och ro i sin hemmiljö för att kunna blomstra ut till den fantastiska hund som vi vet att han kan bli.

Här kan ni läsa mer om Aleks bakgrund: Det känns som att vi upprepar denna historia allt för ofta, som en trasig skiva som hakat upp. Men återigen har vi ett sorgligt fall av oönskade valpar som fötts till en okastrerad tik och har varit ovälkomna innan de ens fötts. En av våra anställda i Suceagu känner en man vars tik nyligen fått valpar och han vill inte ha med dem att göra och hade de inte räddats av oss så hade han själv haft ihjäl dem. Den anställde berättade att denna tik brukar få en kull om året och att varje gång är det samma visa med valpar som mister livet så fort de föds. Vår anställde försökte förgäves att få honom att ta med sig tiken till oss och få henne kastrerad gratis men det vägrade han då han anser att det är en tiks syfte att föda valpar. Det är både fysiskt lidande att tvinga henne bära kull efter kull samtidigt som det är psykisk tortyr för henne att behöva få sina valparna bortslitna ifrån sig efter varje gång.

Det är en helt absurd logik att hävda att en tik ska föda valpar som man ändå inte vill ha. Då låter man liv efter liv födas endast för att dö och tiken får utstå trauma efter trauma när sina valpar slits ifrån henne gång på gång. Vi arbetar i en brant uppförsbacke med att försöka motarbeta denna mentalitet som råder, det är ett hotande tankesätt som leder till att flera djur får sätta livet till helt i onödan. Bara för att folk har intalat sig själva att djuren är satta på denna jord för dem att missbruka. Då det har börjat införas mer lagar kring djurskydd i Rumänien och större krav på att folk ska kastrera sina hundar för att minska gatuhundsproblematiken och lidande för djuren då många av de oönskade avkommor antigen has ihjäl eller dumpas för att klara sig på egen hand,  kommer denna man att anmälas för att detta inte ska få fortsätta att ske. Som sagt så driver vi en kastrationskampanj där folk kan få sina hundar kastrerade gratis hos oss, mannen hade inte behövt göra mer än att släppa av henne och sedan hämta henne några dagar senare efter hon återhämtat sig på vår eftervårdavdelning.

Alla valparna har korta små stumpar till svansar och vi vet inte om det är så att de är födda så eller om husse har kapat deras svansar. Det är en gammal tradition i Rumänien att stympa svansarna på sina herdehundar då man anser att det gör dem till bättre fårväktare då det blir svårare för rovdjuren att rycka tag i hunden. Men eftersom dessa valpar hade avlivats om vi inte hade räddat dem och husse inte hade några framtidsvisioner åt dem så kan vi inte veta med säkerhet hur det legat till i deras fall. Vår anställde fick med sig de sju små valparna men tyvärr inte mamman, vi hoppas att mannen kanske kommer att lämna ifrån sig henne också i framtiden då det liv han erbjuder henne inte är värdigt samt att verkar ändå anse att hon är mer av en odåga än ett uppskattat husdjur. Valparna har fått namnen Aleks, Arseni, Ellaria, Eros, Ferdinand, Leonidas och Stefanija.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu