Alaska

Född 2015
Höjd ca 50cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Alaska räddades tillsammans med Yuri.  De tillsammans med två andra hundar hade blivit övergivna av sin ägare som hade åkt iväg och lämnat dem i trädgården för att klara sig på egen tass utan vare sig mat eller vatten. Två av hundarna blev räddade därifrån men Yuri och Alaska hade ingen möjlighet att ta sig an, så en snäll kille skrev ett inlägg på facebook som vår personal fick syn på och på så sätt togs de till vårt hägn i Suceagu. Stackarna var oerhört utmärglade och smala när de väl kom till tryggheten i vårt hägn. Hundarna kan inte ha haft ett lätt liv redan innan de övergavs heller. I bilderna nedan kan ni se i vilket hjärtskärande skick hon var i och vilken hemsk miljö han varit tvungen att leva i innan hon räddades. Att se hennes magra kropp men revbenen stickandes ut på det viset gör så ont själen. Stackars arma tjej som tvingats genomleva svält på den nivån ute i Clujs sommarhetta. Hur någon kan ta sig an ett djur och sedan behandla det på detta vedervärdiga vis är helt ofattbart för oss.

Nu är Alaska trygg i vårt hägn och har fått möjligheten att äta upp sig ordentligt och är i ett mycket finare skick. Andrea som volonterade i hägnet i början av september 2020 beskriver skönheten Alaska som en helt otrolig hund som är hur duktig och lättlärd som helst. Denna fröken har verkligen huvudet på skaft och trots att hon blir överlycklig när folk kommer in i hennes kennel så hoppar hon inte på en av lycka utan väntar snällt på att få kel och godis. Hon har fängslat oss alla med sina vackra, magiska, isblå ögon som klokt nästan stirrar in i själen på en. Hon är verkligen en äkta skönhet och den som adopterar denna juvel kommer att få en vis och härlig tjej som sin levnadskamrat. Alaska har dock inte de allra bästa erfarenheter av andra hundar och bör därför bo som ensamhund, alternativt komma till en familj med stor förståelse för att det kommer krävas lite träning för att Alaska ska samsas med andra hundar tätt inpå sig.

Huruvida Alaska är en renrasig Siberian Husky eller inte det låter vi vara osagt. I våra ögon påminner hon i allt väsentligt om en i alla fall. Hon har precis som en husky gott om energi och är social med människor. Precis som vi alla vet är huskys hundar som behöver komma till aktiva hem som kommer att tillgodose deras behov för att få utlopp för sin energi och den stimulans de behöver för att känna ro i kroppen. Hon är den typen av hund som passar för någon som tycker det är roligt att aktivera och arbeta tillsammans med sin hund, vare sig det är bruksträning eller något annat och som enbart arbetar med positiv förstärkning i sitt hundliv. Ett liv med endast korta promenader och soffhäng är inget för vår Alaska. Vi hoppas att vi ska hitta helt rätt hem åt henne så snart som möjligt då hon tycker hägnlivet är ganska tråkigt. Hon behöver komma till ett hem hos någon som har tiden att lägga ner på en hund som hon och har förståelse för den polarhund hon är, vi ställer det kravet på den adoptör som väljer att adoptera henne då vi vill hitta det bästa möjliga hem åt vår tjej. Ett liv på landet där hon kan ströva runt i naturen och hitta på roliga äventyr med sin ägare är något som vi tror hade passat bäst. Alaska längtar som bara den att få komma där ifrån och att få komma till sitt eget föralltid-hem där han kan få utlopp för all den energi och glädje som finns inom henne. Om du känner att du kan erbjuda det liv som ser till att vår Alaska lever sitt bästa hundliv är du varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan.

 

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu