Alani

Född Feb 2020
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Sötnosen Pepita hittades med de tre små valparna Aiko, Alani och Alfie i utkanten av slumområdet som omgärdar Clujs soptipp, Pata Rat. Hundarna som lever i det området har det än värre än människorna där, vilket säger en hel del. Vi är ofta på plats i vårt kontinuerliga arbete med kastrationer i syftet att minska antalet gatuhundar som föds och det var då vi fick syn på henne. Den här vintriga och kyliga dagen låg Pepita i skydd av en hög med sopor med bara veckogamla små valpar tätt intill sig och hon försökte skydda dem på det allra bästa sättet hon förmådde. Vi kunde såklart inte med att lämna henne där, det skulle betyda att merparten av hennes små valpar skulle gå under så därför tog vi henne med oss tillbaka. Den här kloka lilla hunden protesterade inte det minsta när vi med varsam hand tog en efter en av hennes valpar utan hon lät oss hantera dem alla utan att säga något alls, och hon gick själv in i buren när vi lyft in valparna där, och på så sätt gick det otroligt lätt att få in hela den lilla familjen i bilen så att vi kunde sätta kursen tillbaka mot hägnet.

Pepita och hennes valpar fick bo i en liten barnkammare inomhus nu, och Pepita själv fick komma ut på gården för rastning om dagarna. När Diana som är vår fotograf kom på besök så njöt hon stort av vårsolen och passade på att sola sig en stund och njuta av att vara fri en stund. Hon är en fantastisk mamma, och har tagit hand om sina valpar på det allra bästa sätt. Vi uppskattar hennes ålder till ca 5 år och detta är inte hennes första kull och vad det kan ha blivit av de tidigare vet vi inget om. Nu är Pepita adopterad och kommer att komma till Sverige under försommaren 2020, och nu är det Aiko, Alani och Alfies tur att söka lyckan att bli en svensk hund och växa upp i tryggheten långt, långt från Pata Rat och Cluj.

Mamma Pepita är en mjuk och härlig tik, men vi vet ju som du förstår inte vem pappan är. Med tanke på hur små de här valparna är så tror vi att de kommer att bli i mammans storlek när de blir vuxna, alltså ca 30-35 cm. Söker du en liten hund som framtida familjemedlem så kanske någon av de här små raggisarna kan vara just den?

Alani har som du ser en kal fläck, och det är ingen sjukdom utan det har redan börjat växa ut igen så pälsen börjar bli fin.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu