Aladdin

Född 2017
Höjd ca 25 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Vasile åker till dödshägnet – Ecarisaj – någon gång per vecka, och denna gång kom han in i karantärsavdelningen (som är en mardrömshistoria från början till slut, precis som resten av dödshägnet för den delen)så såg hur Aladdin satt ihopkurad i ett hörn i en liten cell. Han ropade på personalen och frågade om Aladdin och de sa att det var ingen som hade velat ta i honom än, de hade bara spolat av cellen några gånger med Aladdin i. Tydligen var det så att Aladdin suttit fastbunden i stängslet som omgärdar dödshägnet en morgon och de hade då tagit in honom till karantänen och där hade han blivit sittande i några dagar. Aladdin har nog varit ägd tänker vi, och förmodligen hållts under vedervärdiga omständigheter tills de slutligen tröttnat och bundit fast honom i staketet om natten.

När Aladdin kom till hägnet så var det första man gjorde att ta itu med den toviga hemska pälsen som han hade, och när man började raka ner honom så såg man att han länge fått sitta i sin egen avföring. De korta antalet dagar i dödshägnet var nog inte orsaken, utan förmodligen så har han hållits inlåst redan innan. Du kan se på bilderna hur eländigt skick han var i. Han hade också fullt med små sår på sina ben och lite varstans. Det mesta är läkt nu tack och lov.

Som du förstår så går inte en sådan här behandling en mjuk liten hund obemärkt förbi, utan Aladdin är skeptisk till en början mot nya människor. När han väl lärt känna dem i hägnet så tyr han sig gärna till dem och är väldigt gosig, men först är han avvaktande. Det hem vi söker till Aladdin är ett lugnt och kärleksfullt hem utan små barn, och hans hem ska inte vara alltför centralt beläget. Den här lille killen behöver få all omtanke och hamna i en familj som har förståelse för hans bakgrund och kan hjälpa honom förstå hur det är att vara svensk hund, och att här inte finns något att vara rädd för. Den som tar sig den tiden, och blir hans trygghet och beskyddare i livet kommer i gengäld få den allra bästa och trognaste vän en människa kan få.

Nu är ju Aladdin ganska nerklippt på bilderna, men den som adopterar honom behöver ägna sig åt en del pälsvård såklart och hålla efter hans päls.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu