Akito

Född Okt 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Kullen med åtta valpar – Astra, Alene, Alexia, Ambra, Akito, Alexei, Alonso och Attilio – hittades av Vasile bakom hörnan på en Vivo-butik som ligger i anslutning till ett köpcentrum i en förort till Cluj. Det var en ynklig liten kull som låg där i ett vintrigt duggregn. Vasile kom ganska snart efter affären hade öppnat, och han tror att de hade dumpats där som högst några timmar innan när det inte rörde sig några människor på den stora parkeringen. Vid det laget när de fanns var de uppskattningsvis ca 6-7 veckor, och de var tagna från mamman på tok för tidigt. De hade nog inte rört sig i rena skräcken över den nya miljön, och låg tätt, tätt intill varandra och sökte trygghet och värme från varandras kroppar. Vasile tog in dem i sin bil såklart på en gång, och de var inte anmärkningsvärt nedkylda men väldigt hungriga.

Att finna valpar på det här sättet är hjärtskärande, och än mer hjärtskärande är det att det inte är ovanligt alls. De är en ”olycka” som skett för någon som har en ägd hund. Kanske den hunden stått tjudrad, eller så har den rört sig fritt och när den löpt har detta blivit konsekvensen. Det är vanligt att när valparna börjar göra väsen av sig och på så sätt bli besvärliga så lastas de in i en bil och körs en bit bort och lämnas där åt sitt öde. Det är obegripligt hur så många kan ha hjärtan gjorda av sten att de mäktar med att agera på det här sättet, än mer obegripligt blir det att de inte kastrerat sin hund. Vi kastrerar även ägda hundar gratis för att komma ifrån det här lidandet för valparna då det finns långt, långt fler valpar än de som vi eller någon annan organisation hittar, och de går då en plågsam död till mötes efter endast ett kort liv i total misär. Även om de inte skulle hitta oss som gör det gratis, kostar det inte mer än någon 500-hundring att kastrera, men de är inte villiga att lägga de pengarna.

Den här underbart söta kullen finns nu i vårt hägn och de fick mjölkersättning när de kom in, och numera valpfoder så att de ska kunna växa sig starka. Som du förstår av deras historia så vet vi ju inte vem mamman eller pappan är, och därför inte hur stora de kommer att bli. Söker du en liten raring och är medveten om att det är ett för hunden livslångt åtagande så kanske någon ur den här kullen kan vara något för dig.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu