Aimee

Född Jan 2019
Höjd ca 55-60 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Bokad

Vi driver ju kontinuerligt kastrationskampanjer i vår strävan att få ner antalet gatuhundar i Rumänien, och som ett led i detta så kastrerar vi även ägda hundar utan kostnad. De ägda hundarna är ofta lösspringande och hålls inte alls som i Sverige, och de bidrar därföri hög grad till problematiken med gatuhundar. I mitten på Augusti fick Vasile ett samtal från en kvinna som ville få hjälp med att få sin hund kastrerad, hon kunde inte ta sig till hägnet tyvärr berättade hon, och hon undrade därför om Vasile kunde tänka sig att hämta upp hunden när han var inne i Cluj. Det sa Vasile att han kunde och de bestämde en mötesplats vid en park, och där fanns Aimee tillsammans med sin ägarinna och hon lastades snart in i bilen. Det bestämdes att Aimee skulle lämnas åter ett par dagar efter sin kastration. När Vasile och Aimee kom till hägnet och mötte vår veterinär Andra så började hon med att undersöka Aimee och det visade sig att hon redan var kastrerad. Vasile ringde direkt upp kvinnan som inte svarade, Vasile fortsatte att ringa henne under ett par dagar utan att nå henne. Hon har ett kontantkort så det går inte heller att spåra henne den vägen. Det här är ett av de underligare sätt som vi mottagit dumpade hundar på, för det är vad Aimee är om än på ett besynnerligt sätt.

Aimee tyckte att det var lite besvärligt att helt plötsligt befinna sig i den larmande miljö som hägnet är, och det syntes tydligt de första dagarna att hon inte förstod alls vad hon gjorde där och hon hade svårt att koppla av. Vi vet ju inte alls hur hon har levt innan, men kvinnan har ju i alla fall tagit hand om henne så omställningen var stor för Aimee. Nu har Aimee anpassat sig som hundar gör, men vi hoppas mycket snart få se henne komma till ett hem där hon kan få all den kärlek hon förtjänar.

Aimee är den där ljuvliga raggsockstypen av hund som många av oss älskar. Hon är den mjukare typen av hund som gärna vill ha lite lugn och ro kring sig. Vi tror att hon skulle stortrivas i en lite lugnare miljö utan stojiga småbarn.