Ailie

Född Feb 2020
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Vasile fick ett telefonsamtal från en kvinna som känner till vår teams arbete på plats med att rädda hundar, kvinnan berättade att utanför hyreshuset hon bor i hade någon under natten lämnat två stycken valpar åt sitt öde. Du som har följt vårt arbete vet ju att det är ett vanligt sätt att hantera de oönskade valparna som kommer från ägda och okastrerade hundar som antingen löper lösa, eller alternativt sitter tjudrade som enkla larmanläggningar. Trots att det är lag i Rumänien på att ägda blandrashundar ska vara kastrerade så är det en tandlös lag då ingen bryr sig om att följa upp att det faktiskt sker. Hundarna har helt enkelt inte i varken polisens eller i de flesta av landets invånare den statusen att det är värt att lägga ner pengar på att kastrera en hund. Detta är en av anledningarna till att vi också erbjuder gratis kastrationer för ägda hundar utöver de gatuhundar som vi kastrerar. Det här är ett fruktansvärt sätt att hantera djur på och vilken människa som helst med empati kan föreställa sig ångesten att bli lämnad i kolmörkret mitt i natten, skild från sin mamma och helt vettskrämda såklart.

Kvinnan som ringde är också med på filmen som du ser här, och hon hade gett dem lite mat på morgonen så när de väl kom in buren i bilen så var de så utmattade av allt som hänt att de helt enkelt la sig i sked och bara tvärsomnade.

Nu finns de här små busorna, Abbie och Ailie i vårt hägn och har det tryggt och gott, men hägnet är ändå en väldigt torftig miljö för alla hundar så vi hoppas att de snart blir adopterade och får komma hit till Sverige och påbörja sitt nya liv som älskade familjemedlemmar. Vi vet inte vem varken mamman eller pappa är som du förstår, och vi kan därför inte säga deras storlek när de blir vuxna. Vi gissar på runt medium, men de kan bli både större eller mindre.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu