Adele

Född 2018
Höjd ca 55cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

En kväll i slutet av augusti skrev vår veterinär Andra till oss, då hon hade sett ett inlägg på Facebook om denna mamma och sina valpar. Hon frågade oss om vi kunde hjälpa henne och självklart så sa vi ja. Denna tik med sina nio små valpar hade hittats ensamma och utsatta för alla faror som förekommer när man lever på gatan. Givetvis skulle vi inte vända blicken bort när vi har möjlighet att ta in dem och ge dem den kärlek och omsorg som de behöver. Samt fina, godhjärtade Andra som inte bara bläddrade förbi på Facebook och kollade på något annat trevligt och ignorerade ropet på hjälp som lagts upp.

Vi vet inte om det är så att mamma Adele levt på gatan hela sitt liv eller om hon en gång varit en ”ägd” hund som inte varit kastrerad för att sedan dumpas så fort hon blivit dräktig då hennes så kallade ägare inte velat behöva bekymra sig med ansvaret av att ta hand om henne och sina avkommor. Det är en vanlig företeelse i Rumänien som resulterar både i att gatuhundsproblematiken fortsätter och ökar samt att många hundar mister sina liv då livet som gatuhund är fullt av faror. Som ni kan se gjorde hon sitt bästa för att hitta en så ”bra” plats som möjligt trots omständigheterna där hon kunde föda sina valpar och försöka hålla dem säkra.

Familjemedlemmarna har fått dessa namn: mamma Adele och valparna Beyonce, Bob, Elton, Elvis, Freddie, Marvin, Rihanna, Ringo och Shakira. Den fina hundfamiljen togs in av en snäll familj som agerat jourhem åt dem, tills valparna blivit större. Efter de vuxit till sig och det blev lite väl mycket för dem att ha nio vildingar i sitt hem kom hela familjen kommit till vårt hägn i Fântânele. I denna länk kan ni se ett videoklipp från när de flyttade till hägnet.  Vi är så tacksamma att de snälla människorna tog sig an hundarna. Istället för att låta dem behöva klara sig på egen tass på gatan, något som antagligen hade resulterat i att några av valparna inte hade överlevt så länge.

Först bodde de i samma kennel i Fântânele, som ni kan se i videon men nu har mamma Adele fått en egen kennel då livet som niobarnsmamma inte är lätt, särskilt inte när barnen är sjövilda busungar. Hon är en stark och fantastisk tik som imponerat oss alla med den kärlek som drivit henne för att göra sitt absolut bästa, för att se till att sina älskade små barn ska ha det så bra som möjligt. Det finns verkligen inget starkare än en moders kärlek, oavsett vilket art vi tillhör. Vi är glada att vi äntligen kunna ge henne den avlastning hon behöver och kunna hjälpa henne med att ta hand om valparna så att hon äntligen fått chansen att själv kunna slappna av och bara få vara hund med allt som det innebär. Hon är till en början försiktig av sig, med all sannolikhet har hon endast fått erfara den fula sidan av mänskligheten innan hon kom till vårt hägn och det har gjort henne lite skeptisk till om folk kommer vilja henne väl eller inte. När hon väl insett att ingen kommer att skada henne då kommer den kelna och tillgivna sidan fram och hon visar vilken mysig tjej som finns där inom henne. Hon njuter otroligt mycket av att få mjuka smekningar på sin kropp. Då märker man att hon verkligen försöker ta igen de år av omtanke som hon förut gått miste om.  Vi tror att hon kommer att bli en ljuvlig familjemedlem åt den som väljer att adoptera vår bedårande Adele.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu