Dokumentären ”Älskade smuggelhund”

16 november, 2019

Har ni också sett den omtalade dokumentären ”Älskade smuggelhund”. Den skildrar en hemsk värld av valpfabriker och ledsna och besvikna människor som tagit sig an en ny livskamrat.
Eftersom den här dokumentären gripit tag i många så tänkte vi informera om hur det går till i vår förening vid adoption, och varför det där inte finns någon anledning till den oro som är befogad när det kommer till hundar från valpfabriker i forna östländer t ex.

Har Hundar söker Hem hundar från valpfabriker?

Det händer ibland att vi hittar mindre hundar på gatan som vi tror är utkastade från valpfabriker. Antingen kan det vara föräldrar som människorna inte längre anser vara produktiva, eller så kan det vara valpar som hunnit bli 3-4 månader och förmodligen bedömts som osäljbara. Det är dock enbart undantagsvis och vi är alltid väldigt tydliga med deras förmodade ursprung. Vi uppskattar att 99% av de hundar som läggs ut för adoption är gatuhundar och därmed blandraser i generationer.

Kan man lita på hundarna hos Hundar söker Hem är ordentligt vaccinerade?
Ja, det kan man verkligen lita på. Våra vaccin köps regelbundet in och passerar aldrig bäst-före-datum. De förvaras på anvisat sätt i vår veterinärklinik och vi kan garantera att det inte är några oegentligheter med vaccinen.

Är vi helt säkra på att en hund från Hundar söker Hem inte är en smuggelhund?
Ja, det kan ni vara helt säkra på. De hundar som adopteras till Sverige är alla veterinärbesiktigade före avfärd, de har fulla vaccinationsintyg, de är försäkrade i Agria och de är registrerade i Traces som är det datasystem som håller reda på alla djurtransporter inom EU. I Traces är vårt hägn registrerade som avsändare, vår transport är godkänd och registrerad i Traces och föreningen är registrerad som mottagare av hundarna här i Sverige. På så sätt kan man följa en transport av djur och i Sverige är det Jordbruksverket som är tillsynsmyndigheten för att de här transporterna följs. Våra hundar kommer i en transport som ni ser här på bilden. Det finns ingen risk att någon missar att det är djur i den transporten och vi visar alltid upp vårt Traces-dokument i tullen när hundarna kommer in till Sverige.

Känner du att du undrar någonting kring hur saker går till eller vill han närmare information så är det bara att mejla oss på info@hundarsokerhem.se så svarar vi på eventuella frågor.

En dag i en bakgårdshunds liv

En dag i en bakgårdshunds liv - skriven av The British Columbia Society for the Prevention of Cruelty to Animals (BC SPCA). Klockan 06:30. Jag kan se och höra människorna röra sig i huset, men ingen kommer ut för att kolla till mig. De pratar och skrattar; jag önskar...

läs mer
Kärleken till en gammal ärrad hund

Kärleken till en gammal ärrad hund

Fina Ninni. Hon anlände Sverige i november 2018. Lite fundersam var jag över att ta mig an en äldre tik, hur skulle det fungera? När jag stod och väntade på henne, och såg denna smått stelbenta och något runda tik, med dåliga tänder och ovilja att ta sig in i...

läs mer
Ett minne för livet

Ett minne för livet

Den 6 augusti, några månader efter att ha funnit ”Hundar söker Hem” på facebook, bar det av till Cluj, Rumänien. En plats som jag aldrig hade hört om tidigare, men som jag skulle komma att tycka om väldigt mycket. Flygturen blev omständlig och det enda jag ville var...

läs mer