Tillsammans flyttar vi berg

24 september, 2017

Igår satte 11 hundar sina tassar på svensk mark och deras nya liv i trygghet har precis börjat..

Resan till Rumänien gav oss kraft

När jag och Fanny lämnade Rumänien så gjorde vi det med nya krafter. Vi hade gråtit och skrattat. Sorg och glädje förbyttes om vartannat. Somliga upplevelser fastnade. Jag glömmer inte den sorg jag kände när jag träffade Pat i hägnet. Pat kom in som valp tillsammans med sin bror i början på året och de var två oförstörda valpar vid den tidpunkten. Brodern reste till sitt nya hem i början på sommaren och därmed försvann den enda trygghet Pat någonsin haft. När vi nådde Pats hägn så möttes vi av en mycket stressad unghund, som med en stirrig blick sprang längs med stängslet. Det var tydligt att han bar på en stress som var miljöbunden. Mitt hjärta gick i tusen bitar och jag grät hysteriskt, att se en så ung hund förgås gör ont. Där och då kändes livet omöjligt.

Pat fick igår komma till sitt jourhem här i Sverige och idag har han fått sätta tassarna på en sandstrand för första gången i sitt liv.

Idag känns livet möjligt igen.

Lyckan när vi träffade Juni och hennes syskon.

Lilla Juni fångades in med sina tre syskon och samtliga var sjuka i valpsjuka. Vi hade fyra svåra veckor när deras feber gick upp och ned och vi visste inte om de skulle överleva. Vi låg sömnlösa nätter igenom efter att vi fått besked om att febern stigit och vi visste att valparna kämpade för sina liv mot ett virus som är svårt att tillfriskna från. Vi förlorar liv och vi vinner liv. Den här gången vann vi och våra fyra valpar lyckades visa på en oerhörd livskraft.

Juni och hennes bror Molle kom igår hem till sitt föreviga hem och de har idag inget minne av den där månaden hon spenderade i en bur hos veterinären..

En stark organisation med hjärta, själ och visioner

Det som gör vår styrelse så stark är vår genomförandeförmåga. Vi är sex personer som hela tiden driver framåt och arbetet vi gör känns aldrig övermäktigt, för att vi lyckas hämta kraft i både sorg och glädje. Sorgen över att så många hundar lider får oss att arbeta hårt för förändring. Glädjen i att få förena själar gör att vi sträcker på oss och inser vilken kraft vi besitter tillsammans. Tillsammans med våra resurspersoner som arbetar med allt från att stötta våra adoptörer till att hålla ordning på sponsorer och faddrar så är vi en organisation som ser positivt på framtiden. För tillsammans flyttar vi berg.

Vi på Hundar Söker Hem älskar våra hundar högt. Alla världens hemlösa hundar är våra hundar och varje enskilt öde berör oss.

Ett minne för livet

Ett minne för livet

Den 6 augusti, några månader efter att ha funnit ”Hundar söker Hem” på facebook, bar det av till Cluj, Rumänien. En plats som jag aldrig hade hört om tidigare, men som jag skulle komma att tycka om väldigt mycket. Flygturen blev omständlig och det enda jag ville var...

läs mer
Att vara veterinärvolontär

Att vara veterinärvolontär

Under 2 veckor i slutet av maj var jag på Hundar Söker Hems hundhägn i Cluj, Rumänien, för att hjälpa till och samtidigt få praktisk erfarenhet. Tidigare under mitt lediga år från veterinärutbildningen i Köpenhamn hade jag jobbat inom vården och varit ute på resor,...

läs mer
Att vara volontär

Att vara volontär

Egentligen började den här resan för fem år sedan när min första rumän Grasu satte sin tass på Svensk mark. Redan då förstod jag att det var något mycket speciellt med dessa hundar. Innan han kom till mig trodde jag att jag skulle lära honom allt jag kan, men det var...

läs mer