Zeus

Född April 2018
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

Zeus hittades tillsammans med sina fem syskon i en vit sopsäck utanför vårt shelter. Någon hade smugit dit i skydd av mörkret och lämnat de hjälplösa valparna utanför grinden. Med tanke på det liv som förs i hägnet mer eller mindre dygnet runt av de hundar som vistas där, och att det aldrig är riktigt tyst så hade varken Alina eller Vasile hört de små ynkliga pipen utanför. De som lämnat de små valparna Hector, Atlas, Luna, Daphne, Enya, Zeus där hade också berövat en mamma sina små (och med största sannolikhet finns mamman med fulla juver tjudrad någonstans och har varit hjälplös när hennes valpar rövats från henne), och hur bakvänt det än låter i våra öron så var det ändå till viss del djurvänner som lämnade hundarna där de visste att de skulle bli omhändertagna. Vasile och Alinas stora hjärtan är vida kända i Cluj. Många åker och dumpar hundarna i vägrenar, i vattnet, på sopstationer o s v.

Som tur var så fanns en tik (Mira) som kommit in i hägnet endast en vecka tidigare med sin enda överlevande valp (Maja), och Mira med sitt stora varma hjärta var villig att ta sig an alla valparna och diade dem under flera veckors tid. I dag har de vuxit på sig så pass att de får vistas ute i ett eget hägn.

Vi vet ingenting alls om varken hur mamman eller pappan ser ut, det vi vet är att alla valparna är vansinnigt söta och att de är som alla andra valpar. De vinglar runt på valpigt ostadiga ben och busar och tultar runt med varandra så vi blir helt knockade över hur söta de är.

Då de ska gå igenom ett vaccinationsprogram, och kastreras före det de kan komma till Sverige så är det först i Augustitransporten som de kan komma till Sverige.