Ymer

Född September 2017
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Bokad

Alina kom åkande utefter en lokalgata i byn Suceaug där hägnet ligger. Där fick hon se fyra små valpar vid sidan av vägen som låg och tryckte sig tätt, tätt mot varandra för att försöka hålla värmen i den kyliga och råa höstluften. De såg alldeles apatiska ut där de låg och stirrade framför sig, och de förmådde knappt ens reagera när Alina stannade sin bil. Alina letade efter en mamma i närheten men utan att hitta någon. Vi tänker att valparna kan ha dumpats där på gatan. Kanske har det varit en gårdshund som fått valpar, eller kanske är det så att mamman var en gatuhund som råkat illa ut och därför lämnat valparna i sticket. Det är inget vi kan veta. Valparna protesterade inte det minsta när Alina lyfte in en efter en av dem i sin bil, och de låg alldeles stilla i bilen och tittade med stora ögon runt omkring sig när Alina styrde kosan raka vägen tillbaka till hägnet. Väl där så la Alina ut mat åt dem i en bädd som du kan se på filmen här i klippet, och det fyra små valparna slukar maten och vi ser att de är alldeles utsvultna.

Ymers alla syskon har fått komma till Sverige, och alla adoptörer vittnar om otroligt charmiga och lättlärda hundar. Ymer sitter nu ensam kvar och vi förstår inte varför ingen sett denna fenomenala hund. Är det kanske för att det var just dig han väntade på? Vi tror det, för Ymer är en underbaring – charmig, rufsig och alldeles, alldeles betagande.

Söker du din vän för livet i ruffsetufsig kompis så är nog Ymer för dig. Han vill så hjärtans gärna bli den som sover vid dina fötter och kommer mer än gärna hänga med på bus i skogen och andra äventyr som du vill hitta på.