Ymer

Född Sept 2017 - finns i Köping
Höjd ca 52 cm
Vikt 25 kg
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

Yviga och vackra Ymer kom till Sverige i Augusti 2018 och bor idag i ett familjehem. Ymer går ganska fint i koppel men han har i skrivande stund fortfarande en del att lära då han fortfarande är en ung hund, och mycket nyfiken på allt det nya som finns att upptäcka ute i världen. När han träffat på katt så har det gått bra, men det finns ingen katt i familjehemmet. Ymer åker bil utan problem och kan vara ensam. I familjen finns många barn från 2 år och uppåt och det fungerar bra. Han är helt enkelt en helt fantastisk livskamrat även om han inte är ”färdig”, men vilken hund som är runt året. Familjehemmet beskriver honom som en lyhörd, mysig, social och lugn hund som är väldigt förtjust i hästar. När de träffar på hästar på sina promenader så är Ymer helt salig.

Vad är då Ymers bakgrund kanske du undrar? Jo, Alina som sköter hägnet i Rumänien kom åkande utefter en lokalgata i byn Suceaug där hägnet ligger. Där fick hon se fyra små valpar, Froste, Ymer, Embla, Freja vid sidan av vägen som låg och tryckte sig tätt, tätt mot varandra för att försöka hålla värmen i den kyliga och råa höstluften. De såg alldeles apatiska ut där de låg och stirrade framför sig, och de förmådde knappt ens reagera när Alina stannade sin bil. Alina letade efter en mamma i närheten men utan att hitta någon. Vi tänker att valparna kan ha dumpats där på gatan. Kanske har det varit en gårdshund som fått valpar, eller kanske är det så att mamman var en gatuhund som råkat illa ut och därför lämnat valparna i sticket. Det är inget vi kan veta. Valparna protesterade inte det minsta när Alina lyfte in en efter en av dem i sin bil, och de låg alldeles stilla i bilen och tittade med stora ögon runt omkring sig när Alina styrde kosan raka vägen tillbaka till hägnet. Väl där så la Alina ut mat åt dem i en bädd som du kan se på filmen här i klippet, och det fyra små valparna slukar maten och vi ser att de är alldeles utsvultna.

Är Ymer din framtida livskamrat? Skicka in en intresseanmälan så kanske det är du som får mysa med den här underbaringen i soffan om kvällarna under de kommande kulna höstkvällarna.