Tinky

Född Jan 2018 - Finns i Halmstad
Höjd ca 50 cm
Vikt ca 20 kg
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

Tinky kom till Sverige i Augusti 2018 och bor i dag i ett familjehem. I skrivande stund håller hon fortfarande på att landa i sitt nya liv och är därför lite försiktig i mötet med alla nya miljöer som hon aldrig tidigare upplevt. Familjen beskriver henne som en fantastiskt snäll och mysig hund som har lätt anpassa sig till allt det nya. Hon går fint i koppel och är helt rumsren. Tinky kan också vara ensam i några timmar utan problem och vaktar inte mer än något enstaka skall om någon kommer på besök. Hon fungerar bra med barn, men har ännu inte träffat riktigt små barn utan det är barn i 10-årsåldern som hon umgås med idag. Katter är inte heller något problem alls utan hon lämnar dem utrymme.

Vad vet vi då om Tinkys tidigare liv? Vi vet att Tinkys mamma är en fårhund men pappan är okänd. Mamman lever ute bland fåren på dagarna och som nästintill alla andra hundar i Rumänien så har man inte brytt sig om att kastrera henne. Hon parade sig med en lösdrivande gatuhund och fick sedan ett flertal valpar. Nästa alla valparna gick under och dog men starka Tinky överlevde, dock så ville inte de som ägde Tinkys mamma behålla henne utan hade tänkt att göra sig av med henne genom att dumpa henne. Det blev ett stopp på det när det kom till ASIPAs kännedom, och Tinky togs in i hägnet och där fick hon vara tills hon kom till Sverige.

Tinky är nerklippt på bilderna och bör få klippas ner lite då och då. Vi har ännu inte sett henne i full päls, men lite pälsvård får man som sagt räkna med. Hon är en alldeles fantastik hund som bara kommer att bli ännu mer fantastisk för varje dag som går.