Spike

Född 2013
Höjd 50-55
Vikt okänd
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5500 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Tillgänglig

Vi fick ett samtal till ASIPA om två hundar som levde i byn Mera på gatan. När Alina kom till platsen så fanns där två underbara hanar som vi tror är far och son. Spike är pappan till Tike. De jagades bort till och från av ortsbefolkningen men kom tillbaka då det var någon där som ibland slängde åt dem mat. Spike som är uppskattningsvis 3-4 år gammal gick direkt fram till Alina och ville få lite gos och kli bakom örat och se om honkanske hade en godbit att bjuda på, och det hade hon. Alina startar aldrig bilen utan att den är full av hundmat och hundgodis som hon frikostigt delar ut till de som behöver. Det upphör aldrig att förvåna oss den tilltro som vissa hundar kan ha till oss människor fastän vi har orsakat dem så mycket elände. Vi ser att Spike är väldigt ärrad på huvudet, och det beror nog på att han mer än en gång fått slåss för att försvara den mat han kunna få tag på. Han har råkat väldigt illa ut i livet, men trots det är så är han kärlek på fyra ben.

Fotona du ser är tagna medan han levde på gatan, men nu är både han och Tike i tryggheten i hägnet. Du kan se Spike i hägnet här på videon. När Alina tittar på hans tänder så ser vi att han saknar en liten framtand också. Lilla hjärtat, livet som gatuhund är inte lätt.

Spike är en lugn och social hund som är väldigt trygg i sig själv trots sin svåra bakgrund. Han har ju lyckats klara sig i flera år på gatorna. Han kommer väldigt bra överens med andra hundar och har som en riktigt bra pappa beskyddat sin son Tike genom livet. Bara det är fantastiskt, att han tagit sig an honom och de levt tillsammans under Tikes 7-8 månader i livet. Vi är så oändligt glada att de båda kom in innan snön börjar vina i den Rumänska bergsbyn Mera. Nu har Spike en trygg och halmad koja i hägnet, och han behöver inte kämpa för att få mat varje dag. Men som vi alltid säger – ett hägn är inte ett hem för en hund. Du som adopterar Spike kommer att få en härlig livskamrat, och om han bara visste vad en soffa eller en hundkorg var så tror vi att han skulle jubla vid tanken på såna bekvämligheter. Kan du ge honom kärlek och lite promenader så har du en vän för livet som aldrig sviker. Här är en kille som är värd sin vikt i guld och har massor att ge sin framtida familj. Han har charmat oss alla och vi hoppas att någon snart ser skönheten i honom trots en liten tand som saknas och några ärr. Vi har tittat honom djupt i ögonen och ser bara godhet och kärlek.