Saga

Född 2016
Höjd ca 50 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

En iskall morgon i början av januari fick Alina ett samtal från en vän som hade åkt bil i en mindre by strax utanför Cluj och passerat en vacker vit hund med ett fruktansvärt sår runt halsen. Hon stannade bilen och lockade tiken till sig och såg att runt hennes hals löpte ett tunt som ätit sig in i genom pälsen och in i huden. Hela halsen var som ett fruktansvärt köttsår. Väninnan tog hunden in i bilen med sig och ringde Alina som alltid vet vad man ska göra, Alina såg till att en veterinär i närheten kunde ta emot Saga på kliniken. Veterinären sövde Saga och opererade bort repet och gjorde rent Sagas djupa sår. Saga bodde sedan hos veterinären i hennes hem hela januari ut, och kom sedan till ASIPA i början av februari.

Nu kunde man tro att Saga skulle vara en skygg hund som räds oss människor efter allt hon varit med om, men märkligt nog är det inte alls så. Saga är en öppen och positiv hund som alldeles tydligt bestämt sig för att hon tänker lita till de människor hon nu träffar på och som visat sig bara vilja henne väl. Veterinären som hon bodde hos har en dotter i 10-årsåldern och de kom hur bra överens som helst. Hon älskar uppmärksamhet och kärlek och står gärna längst fram och studsar för att få lite gos och kli bakom örat. De andra hundarna leker och busar hon med som om det inte fanns någon morgondag.

Det är alldeles tydligt att ljuvliga Saga är en drömhund för vem som helst. Hon kommer nog alltid att ha ett ärr runt sin hals och på det sättet bära med sig sin tragiska historia, men vi vet att den som får Saga i sitt hem har dragit en vinstlott. Här finns den ljuvligaste varelse för dig som söker en ny familjemedlem som är självklar i hela sitt sätt. Hon är så oändligt tacksam över att befinna sig i den här tillvaron och då har hon ännu inte ens en aning om vilket paradis Sverige kan vara för en hund.