Rona

Född 2009
Höjd ca 50-55 cm
Vikt ca 15 kg
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

Fina Rona har levt tillsammans i en liten by ute på landet med en gammal dam, och i sällskap av fyra andra hundar. Den gamla damen blev nyligen satt på gatan och kunde inte ta hand om sina hundar längre. ASIPA fick ett samtal från en person i byn som kände till deras arbete och bönade om att hundarna skulle tas om hand. Hundarna bodde tillsammans med den gamla damen på en äng utanför huset som hon hastigt blivit vräkt ifrån. De kringboende berättade också att hundarna inte fått gå ut på flera år då några grannar hotat att förgifta dem om de visade sig ute. Även om Rona inte kommer från gatan så har hon inte levt något lätt liv. Att vara utomhus vill alla hundar, och att aldrig få en enda promenad eller trygghet är ju för sorgligt.

Alla fem hundarna är nu på ASIPA idag, och som den ängel Vasile är så har han även sett till att damen fått tak över huvudet.

Rona är en mjuk och lugn hund med de allra vackraste ögon – djupa som brunnar. De allra bästa hon vet är att få vara nära Vasile och Alina för hon tycker att människor är underbara bara hon får lära känna dem. Vasile har berättat att hon snabbt har blivit hans favorit med sitt glada sätt, och får Rona bara möjlighet så kastar hon sig över dem båda i jakt på kärlek. Titta på videon i länken så ser du hur mycket hon vill ha kel av de hon träffar. Lilla hjärtat. Tyvärr finns ju inte tiden att lägga på varje hund i hägnet, och Rona skulle få behöva komma till ett hem där livet är lugnt och skönt, och hon får ta alldeles lagom långa promenader för en mogen och klok dam som Rona. I henne finns det allra bästa och härligaste sällskapet att ha i vintermörkret för dig som vill hjälpa en hund till ett bättre liv, men som inte är så intresserad av att aktivera hunden, eller ta lång-långa skogspromenader. Rona kommer bra överens med alla som den solstråle hon är och hon vill gärna bli din bästa kompis.