Rod

Född Nov 2017 - Finns i Köping
Höjd ca 55-60 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

Rod som kom med transporten till Sverige i juli har funnit sig väldigt väl tillrätta. Familjehemmet beskriver honom som en väldigt enkel hund. Han är rumsren och går som en dröm i koppel. Katter och andra hundar bryr han sig inte alls om när han är ute. Rod är rumsren och en hund som på det hela taget är väldigt lättsam och följsam. Rod skulle fungera alldels utmärkt i en barnfamilj och i familjer där det finns andra djur. Nu har vi ju haft en väldigt varm sommar, och kanske blir det annorlunda till hösten, men Rod är inte alls sugen på promenader i timtal utan passar er som söker en trofast vän för mysigt soffhäng och lite lagom långa skogspromenader.

P g a den varma sommaren så har Rod blivit nerklippt, men på de tidigare bilderna ser ni hur hans päls ser ut när den får växa ut.

Så vad är då Rods bakgrund från Rumänien? Han hittades en kylslagen och mulen dag i mitten av November 2017. Alina åkte den här eftermiddagen genom utkanten av en by på en liten skumpig och dammig väg när hon fick syn på en hund som låg intryckt under ett litet förfallet hus. När hon stannade bilen och gick ut för att titta så låg där en hund med fyra små valpar George, Bruno, Rod, Prince. Valparna kunde inte vara mycket mer än 2 veckor gamla och kröp runt sin nersmutsade mamma och pep som valpar gör mest. Mamman var i mycket dåligt skick och var både mager, hungrig, kall och utmattad. Alina sprang genast tillbaka till bilen och tog fram lite mat till mamman, och sedan ringde hon på en gång till Vasile som kom på en gång, och med gemensamma krafter och lite list så fick de in mamman och de fyra små valparna i bilen och tog dem tillbaka till hägnet.