Ninni

Född 2009
Höjd ca 45 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

Ninni är en varmhjärtad äldre tik som lyckats överleva på Clujs gator. Vi vet inte om hon har levt hela sitt liv där eller om hon har haft ett hem. Alina såg henne flera gånger på gatan och stannade och gav henne mat, men hade inte möjlighet att ta in henne då hägnet som alltid var överfullt, men dagen efter en transport lämnat med hundar till Sverige och det fanns lite utrymme så såg Alina henne än en gång, och hon stannade bilen och lockade försiktigt på den söta tiken. Ninni kom direkt fram till Alina med lågt viftande svans och väldigt glad över att Alina stannat och som alltid skulle kunna ge henne något att äta. Efter att hon fått äta lite och den allra värsta hungern i hennes skrikande mage lugnat sig så fick hon så äntligen följa med Alina tillbaka till hägnet.

I hägnet har hon visat sig vara en underbar hund. Hon är kärlekssökande och avgudar Alina, och hon kommer så bra överens med alla de andra hundarna. Ninni är en alltigenom förtjusande hund. Hon har ett varmt hjärta och är mjuk och lyhörd. Vi hoppas så att vi snart får se henne i sitt föreviga hem här i Sverige.

Kanske tycker du att det inte är värt det att adoptera en äldre hund för många söker ju en yngre hund eller en valp. Men vilken gåva man ger till en äldre hund när man adopterar den. Det finns en enorm glädje i att kunna ge en äldre hund några
fantastiska år, och tacksamheten och visdomen i en äldre hund är något som berör en i djupet av hjärtat. Känner du att du tvekar och funderar på det så läs den här berättelsen från Anna-Karin Dahlkvist om hennes möte med sin senior Babben:

”Berättelse från Anna-Karin Dahlkvist som adopterade en gammal hund

”Jag får så många frågor och undringar om varför vi skaffade Babben. En gammal gatuhund från Rumänien med en uppskattad ålder på 8+. Den kan ju dö vilken sekund som helst fick jag höra. Jo, visst är det så, men det var just det som fick oss att välja just en senior. Att få låta en gammal hund få leva sina sista år i total kärlek med allt vad det innebär. Att äntligen få känna värme och trygghet, aldrig somna hungrig och slippa få stryk av andra hundar just bara för att man är gammal och saktmodig.

Babben anlände från Hundar söker Hem för snart 3.5 år sedan. En liten mager tanta med de mest bedårande ögon jag sett. Ett litet väsen som lyftes över i mina armar. Det var som att hålla ett litet barn i famnen. Hon satt skakade i min famn hela vägen hem och jag tror eller vet att det var då vårt starka band knöts. Väl hemma smög hon runt och nosade med svansen klistrad under magen. Vi hade ju inte en susning av vad denna äldre dam varit med om. På Hundar söker Hem visste man inget heller då man hade hittat henne på det kommunala hänget och insett att denna lilla damen inte hade det lätt. När jag satt där på golvet i köket med mina köttbullar denna första dag och hon vänder sitt lilla grånande ansikte med bedårande ögon emot mig så brast det. Lilla älskade hund! Vad i herrans namn har du varit med om och vad har du fått genomgå i ditt liv? Hur kan någon ens komma på tanken att överge dig? Blev du för gammal för att utföra arbetet eller var du helt enkelt en börda? Hon vill vara alla till lags så att det gör ont i mig. Hon besitter en vishet som är så stark att man häpnar och hon är godheten själv. De som en gång träffat denna dam frågar ALDRIG varför man skaffar en gammal fd gatuhund. De VET varför man gör det. Så Tack älskade gamla Babben för att du berikar vårt liv och Tack för att du öppnat vårt hem och våra hjärtan för framtida gamla gatuhundar för helt klart blir även nästa gatuhund en senior.””