Neil

Född Juli 2018
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Neil och hans vän Gary sågs leta mat tillsammans i en intilligande by precis intill en skola. När Vasile kom dit för att försöka fånga dem båda och hjälpa dem till tryggheten så slank Neil iväg och Vasile fick endast tag på Gary. Neil försvann iväg och vågade sig inte fram trots att Vasile lockade med godsaker. Några barn kom springande ut från skolan i tron att Vasile var en hundfångare för Ecarisaj som är det s k dödshägnet, de ropade till honom att han inte skulle göra illa hundarna, men av Vasile fick de förklarat att han bara ville hjälpa dem till ett bättre liv, och att Gary skulle få chansen till ett liv i lyx och överflöd i Sverige. Barnen blev väldigt lättade, och de lovade att de skulle hålla utkik efter Neil om han skulle komma tillbaka, och i så fall skulle de eller deras fröken ringa på en gång. Det här är så hjärtevärmande för är det något som vårt hägn ASIPA och vi i föreningen kämpar för så är det en förändring i hur hundarna och andra djur värderas, och det är vår övertygelse att en förändring ska ske genom att utbilda nästa generation i djurens värde, det var därför som våra hjärtan slog några extra volter när vi fick erfara hur dessa barn faktiskt värnade om Neil och Gary.

Det dröjde två dagar tills en fröken från skolan ringde och berättade att nu var Neil där igen, och att hon hade tagit av sin lunchkorv och matat honom för att hålla honom kvar. Hon bad Vasile skynda sig, och det gjorde han också, och med frökens hjälp så var snart Neil också infångad. Både Gary och Neil finns nu i hägnet och söker sina för-alltid-hem. De är båda fortfarande lite förvirrade över den stora omställningen från att ha försökt som bara små 5-månaders valpar överleva på egen tass, till att sitta i ett hägn där maten serveras dem och människor inte längre är något de små valparna behöver vara rädda för.

Neil är en söt liten gosepropp, och när han kom in i början av december så var han ganska rädd för människor, men av det så finns ingenting kvar, utan han tar för sig allt mer för varje dag som går. Vi tror inte att Neil och Gary är syskon, Neil ser ut att bli en ganska liten hund, men då vi inte vet vem varken mamma eller pappa är så kan vi inte förutspå storleken alls utan vi kan bara konstatera att han kommer bli av den mindre storleken. Neils speciella ögon gör ju att man bara smälter, för bakom den stränga uppsynen finns en hund som bara vill ha kärlek. På filmen ser du honom med hans hägnkompisar Gary och Willow.

Har du ett hjärta som bultar lite extra för de utsatta själarna och vill ge en sötnos som Neil en chans att bli en familjemedlem, kanske du vill ge honom en chans att ligga där i soffan bredvid dig om kvällarna och koppla av efter en promenad. Neil vill hjärtans gärna hålla dig sällskap.