Mocca

Född Januari 2017 - Finns i Strängnäs
Höjd Medium
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5500 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma 2018

Mocca levde början av sitt korta liv på gatorna i Cluj och fick komma till hägnet i slutet av juni 2017. Hon hade då mellanlandat i Ecarisaj – det kommunala dödshägnet – bara några dygn innan Alina hos ASIPA plockade ut Mocca och brodern Lungo. Vi tror att syskonen är födda på gatan men att de har lyckats hålla sig vid liv innan de blivit inplockade av dog catchers.

Mocca är en tik på drygt ett år som kom till Sverige i slutet av november 2017. Hon är en nyfiken och kontaktsökande tjej som snabbt funnit sig tillrätta i sin nya vardag. Mocca är lite blyg för nya människor och vill gärna lära känna dem i sin egen takt, och när det lossnat är hon väldigt kontaktsökande och en helt underbar hund. Den här tidiga blygseln är något som förmodligen släpper när hon fått landa lite mer i sitt nya liv. Mocca är lätt att motivera till träning av alla de slag. Lyckligast är hon när hon får springa lös på nya äventyr i skogen eller med en kelstund i soffan med mycket närhet. Mocca är en nätt tjej, och har en vacker och elegant kroppshållning. Hon behöver träna mer på att gå fint i koppel. Hon fungerar fint med andra hundar och är inte alls rädd för barn. Familjen där hon bor idag beskriver henne som en levnadsglad, charmig och lättlärd kelgris. Mocca är såklart inte en ”färdig hund”, utan hon behöver fortsätta att öva på att gå fint i koppel för hon vill snabbt fram till allt som hennes nya fantastiska värld har att erbjuda.

Gillar du promenader och håller till i skogen stundtals, och tycker du att det är ganska mysigt med en kelpropp bredvid dig i soffan så tror vi att Mocca är för dig.