Mira

Född 2016
Höjd ca 45-50 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

När Alina var ute och åkte i ett ärende så såg två hundar som låg mitt i vägen på den ganska lågt trafikerade vägen. Hon stannade bilen och lockade på Mira och vad som visade sig vara hennes valp. Både Mira och hennes valp , Maja kom fram till Alina när hon hade parkerat vid sidan av vägen, och Mira åt snart glupskt av maten som Alina tog fram ur bagageluckan, och efter det hade Alina inga svårigheter att få med sig Mira och hennes valp in i bilen. Vi förstår ju naturligtvis att Mira fått fler valpar än bara en, men vi vet inte vilket öde de gått till mötes och hur hon förlorade dem. Möjligheterna till det är oändliga i Rumänien som det ser ut nu tyvärr.

Väl i hägnet så anpassade sig Mira omgående till sitt nya liv, men bara någon dag efter hon kommit dit så gick Alina ut på morgonen utanför hägnet med en stor klump i magen. Alina hade hört ljudet av pipande från små valpar, och mycket riktigt så låg det en stor vit plastsäck utanför porten till hägnet med fem små valpar i. Valparna som var praktiskt taget nyfödda kravlade ovanpå varandra i total förvirring inuti säcken. Någonstans, förmodligen fastkedjad på någon gård, stod nu en mamma med sprängfyllda juver utan sina valpar för ägarna till den hunden ville inte veta av valparna på sin gård. Alina tog in valparna och tänkte genast på Mira som hade kommit in med endast en valp, men med fyllda juver, och som den fantastiska mamma Mira visade sig vara så adopterade hon dessa fem valpar och la sig snällt på sidan och lät dem dia henne. Det är så enormt rörande att dessa olycksfåglar ändå kunde hjälpa varandra och det är sådan Mira är – en omtänksam, kärleksfull underbaring.

Hade Mira varit människa hade hon haft tusentals följare på sociala medier som alla hade hyllat hennes hjälpsamhet och vilja att hjälpa försvarslösa i nöd, men nu är hon en hund och hon kommer att bli den bästa vän som tänkas kan för är det någon som bevisat sin lojalitet och sitt goda hjärta så är det Mira. Den som adopterar henne får en guldklimp, en mjuk, vänlig och omtänksam tik som aldrig kommer att vika från din sida utan finnas där i vått och torrt.