Lucky

Född 2010
Höjd 25 cm
Vikt okänd
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 3700 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

Corina som hjälper oss med fotografier kontaktade oss med ett nödrop. En familj som bor nära hennes föräldrar har haft lilla Lucky i en kedja sedan han var en liten valp. Det är väldigt vanligt att hundar lever så i Rumänien tyvärr. I sju långa år har Lucky suttit där men nu har de tröttnat och tänker kedja upp en ny hund. Deras lösning som de berättade för Corinas föräldrar var att de nu tänkte ge honom glykol i förhoppningen att han dör av det så att de blir av med honom. När vi hörde detta så sa vi omgående ja, självklart tar vi emot honom. Hela Luckys hela liv har spenderats under ett nödtorftigt ihopsatt tak och i en kort metallkedja. Något annat har han aldrig sett i hela sitt liv. Det är så sorgligt att vi inte vet var vi ska börja för att beskriva det. Ögonen tåras när man tänker att hundar ska framleva sina liv på detta sätt.

Nu skulle man kunna tro att Lucky inte var förtjust i människor eller människobarn, men så är det inte. Lucky som törstar efter kärlek och uppmärksamhet har bara kärlek att ge oavsett om det är till vuxna, barn, andra hundar eller katter. Corina har berättat att han aldrig har fått en gnutta kärlek eller omvårdnad i hela sitt liv och när hon var där och tog de här fotona där han levt i sju långa år, så solade han sig fullkomligt i all uppmärksamhet. Han hade aldrig fått så mycket fokus på sig förut, men han älskade det.

Nu har han äntligen kommit in till tryggheten i hägnet, och det är en omställning som han tar med ro som den distingerade herre han ändå är. Hans högsta dröm är naturligtvis att få ett riktigt tak över huvudet. Vintrarna i Rumänien är bistra och kalla som här i Sverige och somrarna är heta. Tänk för en sådan här härlig hund att få spendera tid inomhus i tryggheten, han som alltid legat under sitt lilla tak och tittat mot ett upplyst hus utan att någonsin få komma in, tänk vad han skulle njuta av att få vara en vinter i lite go husvärme, och har du en famn att erbjuda så är det nog mer han räknat med i sitt liv, men vi kan slå vad om att han skulle stortrivas där. Lucky vågar vi lova skulle bli den allra bästa och mest trogna vän du någonsin haft, och det enda han begär i gengäld är lite god mat, lagom långa promenader och lite gos och kli bakom öronen. En soffa vet han ju inte vad det är, men skulle du vilja ha sällskap där är vi säkra på att han tycker att det är en toppenidé.

Bilderna du ser här är från när Corina tagit dem där han bott alla dessa år, och vi väntar på lite nya bilder från hägnet.