Lou

Född Juni 2016
Höjd 54cm
Vikt 20kg
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5000 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2017

Lou finns i jourhem i Helsingborg. Hon kom till Sverige i april 2017.

Så här skriver jourmatte Eva:

”Lou är en vacker, rolig och smart liten tik på 10 månader. Hon har en stor portion humor och älskar att få vara i centrum.

Vid möte med nya män är Lou lite blyg och försiktig, men nyfikenheten tar ganska snabbt överhand och hon söker kontakt. Hon är en vallhundsblandning, och hon kommer behöva ett aktivt hem för att må bra och komma till sin rätt – Lou är inte en hund som kommer finna sig i att gå runt kvarteret 3 gånger om dagen. Hon kommer då hitta på hyss för att få utlopp för sin intelligens och energi. Ett liv på en gård med andra djur eller en matte som vill gå hundkurser hade passat Lou perfekt.

Lou är mycket följsam och kommer genast när visselpipan signalerar. Hon går bra ihop med andra hundar och är ganska hårdhänt i sina lekar. Inte alls av aggressivitet, utan helt enkelt för hon är den buffliga typen. Vi har träffat barn i olika åldrar och Lou tycker små människor verkar roliga att umgås med. Men som med alla relationer mellan barn och hundar ska dessa hållas under uppsyn. Lou älskar att åka bilen och lägger sig förnöjt ner och väntar på att vi ska till nya äventyr. I dagsläget har vi inte träffat på katter på nära håll, men jag är övertygad om att det skulle fungerat om de introduceras över en tid.

Fn är Lou nedklippt men annars täcks hon av en mjuk tjock päls på 3-4 cm.


Vill du ha en glad träningskompis, och har vana av hund sedan tidigare, då är Lou tjejen du borde träffa.
Hon mäter 54 cm i mank och väger 20 kg”

Hon skulle trivas bäst i en aktiv familj där hon får mycket motion, kanske en och annan lång skogspromenader då och då!