Lima

Född Augusti 2016 - Finns utanför Halmstad
Höjd 55 cm
Vikt 25 kg
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5500 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Tillgänglig

Lima har ingen rolig bakgrund, när hon plockades in av ASIPA var hon i ett dåligt skick. Örat hade blivit avskuret och såret var smutsigt och infekterat, flugorna svärmade runt henne i hettan och hon hade ont och lommade runt och försökte söka skydd från flugor och värme. Lima togs med till ASIPA och hon fick sitt öra omhändertaget. Idag finns Lima i sitt jourhem i Getinge utanför Halmstad.

Lima är en underbar tjej som beskrivs som lyhörd och lättlärd. Hon kunde sitta, ligga och ge tass på signal efter endast några dagar i jourhemmet och koppelträningen gick också väldigt smidigt. Lima är en pigg och kontaktsökande individ som tycker om att få vara med där det händer saker. Dagarna spenderas med jourmatte i stallet och med tiden kanske hon kan lära sig att komma med när jourmatte rider ut. Jourhemmet har tre hundar och två kattungar som Lima trivs väldigt bra ihop med och det leks mycket på dagarna. Lima älskar att få komma ut i skogen eller på stranden där hon får springa med långlina på sig. Hon visar inga tecken på jaktlust och kommer på inkallning.

”Lima är en väldigt rolig hund. Hon hittar på en hel del tokiga saker som jag inte har sett någon av mina andra hundar göra. Det är roligt att iaktta Lima när vi sitter i soffan på kvällarna, vi skrattar ganska mycket åt hennes hittepå”

Lima beskrivs som valpig. Det är typiskt för våra rumänska hundar som inte riktigt har fått vara valpar på samma villkor som våra svenska hundar.

Lima är den perfekta gårdshunden och hon skulle älska att få bo på en gård.