Froste

Född September 2017
Höjd växer fortfarande
Vikt --
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5500 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

Alina kom åkande utefter en lokalgata i byn Suceaug där hägnet ligger. Där fick hon se fyra små valpar vid sidan av vägen som låg och tryckte sig tätt, tätt mot varandra för att försöka hålla värmen i den kyliga och råa höstluften. De såg alldeles apatiska ut där de låg och stirrade framför sig, och de förmådde knappt ens reagera när Alina stannade sin bil. Alina letade efter en mamma i närheten men utan att hitta någon. Vi tänker att valparna kan ha dumpats där på gatan. Kanske har det varit en gårdshund som fått valpar, eller kanske är det så att mamman var en gatuhund som råkat illa ut och därför lämnat valparna i sticket. Det är inget vi kan veta. Valparna protesterade inte det minsta när Alina lyfte in en efter en av dem i sin bil, och de låg alldeles stilla i bilen och tittade med stora ögon runt omkring sig när Alina styrde kosan raka vägen tillbaka till hägnet. Väl där så la Alina ut mat åt dem i en bädd som du kan se på filmen här i klippet, och det fyra små valparna slukar maten och vi ser att de är alldeles utsvultna och magra.

Än så länge är valparna små och vi tror att de är födda i september, och det ser ut som om de blir ganska små hundar. Men valpar har överraskat oss förr så det är inget vi kan garantera.

Nu har valparna fått flytta ut i ett eget hägn, och sover tillsammans fastän i tryggheten av en hundkoja och de har mycket halm och mat, så allt är bättre än hur det började när vi såg dem men vi hoppas nu hitta dem ett hem så att de får känna på hur riktig kärlek och omvårdnad som familjehund kan vara.

Froste är söt som socker, och som du ser sådär gnagig som alla valpar är. Vi har tyvärr lite få bilder på Froste, men vi hoppas kunna komplettera med fler inom kort.