Daphne

Född April 2018 - Finns i Ystad
Höjd ca 45 cm
Vikt ca 17 kg
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

Den underbara Daphne kom till Sverige i Augusti 2018 och bor idag i ett familjehem. De beskriver Daphne som en ganska cool tjej som nyfiket tar del av allt som hennes nya värld har att erbjuda henne. I familjehemmet bor hon idag med 3 andra hundar, ett par katter och ett barn. Det är inga som helst problem med något och träffar Daphne på något som hon tycker är lite konstigt på promenaderna (och har man nyss kommit till Sverige så är det ju en del som är konstigt) så sätter hon sig helt enkelt ner och iaktar vad det där nya spännande är. Hon går hyfsat i koppel, åker gärna bil och vill hjärtans gärna hänga med på allt. Med sina vackra färger och sin härliga, avslappnade inställning till livet så är hon en enkel livskamrat. Men hon är en unghund och som alla andra unghundar så vill hon gärna busa och tugga på allt, men här finns en enkel och okomplicerad hund som med glädje vill hänga med i din vardag och hon sover gärna bredvid dig i soffan och hänger med på långa roliga promenader.

Vad är då Daphnes bakgrund undrar du kanske nu? Jo, Daphne hittades tillsammans med sina fem syskon i en vit sopsäck utanför vårt shelter. Någon hade smugit dit i skydd av mörkret och lämnat de hjälplösa valparna utanför grinden. Med tanke på det liv som förs i hägnet mer eller mindre dygnet runt av de hundar som vistas där, och att det aldrig är riktigt tyst så hade varken Alina eller Vasile hört de små ynkliga pipen utanför. De som lämnat de små valparna Hector, Atlas, Luna, Daphne, Enya, Zeus där hade också berövat en mamma sina små (och med största sannolikhet finns mamman med fulla juver tjudrad någonstans och har varit hjälplös när hennes valpar rövats från henne), och hur bakvänt det än låter i våra öron så var det ändå till viss del djurvänner som lämnade hundarna där de visste att de skulle bli omhändertagna. Vasile och Alinas stora hjärtan är vida kända i Cluj. Många åker och dumpar hundarna i vägrenar, i vattnet, på sopstationer o s v.

Som tur var så fanns en tik (Mira) som kommit in i hägnet endast en vecka tidigare med sin enda överlevande valp (Maja), och Mira med sitt stora varma hjärta var villig att ta sig an alla valparna och diade dem under flera veckors tid. I dag har de vuxit på sig så pass att de får vistas ute i ett eget hägn.