Coco

Född 2015
Höjd ca 57 cm
Vikt okänd
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

När Vasile på ASIPA var ute på ett ärende så såg han en hund som stod fastbunden på en gårdsplan. Han stannade och gick in på gården och såg att den vackra tiken stod uppbunden i ett väldigt kort rep fäst vid en pinne. Tiken var påtagligt mager och stod med sänkt svans och skällde när tittade med stora ögon på Vasile som klev in på gården. Strax kom ägaren ut och frågade vad Vasile gjorde på hans gård. Vasile som vid det här laget kokade av ilska över den korta linan som tiken satt fast i, över hur mager hon var och ägarens nonchalanta attityd sa efter en stunds diskussion att jag kommer att ta den här hunden här och nu, eller så skickar jag myndigheterna på dig. Det var i och för sig ett ganska tomt hot eftersom myndigheterna inte bryr sig om den här typen av ärenden, men ägaren till hunden vek sig ändå och grymtade att Vasile fick väl ta hunden då om det var så. Man har hundar på det här sättet i Rumänien som en form av larmanordning, så att de ska skälla när någon kliver in på ägorna.

Vi döpte den magra tiken till Coco, hon är så mörkt brun att hon nästan är svart, men när solen lyser i hennes päls så ser man att den är brun. När Coco kom till hägnet så åt hon och åt, och idag kan vi inte längre räkna revbenen på henne tack och lov.

I dag så njuter Coco för fulla muggar av att kunna röra sig utan att ha ett kort rep som hindrar henne, hon flyger fram med de andra hundarna när de tas ut för rastning och hon bygger mer och mer självförtroende för varje dag som går. Coco vågar inte ta så mycket plats kring människor, vilket inte alls är så konstigt med hennes bakgrund. Att sitta närmare två år dag och natt i en dryga metern långt rep är en mardröm som vi knappt kan föreställa oss. Coco drömmer om ett hem där hon kan få känna på vad kärlek och omvårdnad faktiskt är. Hon behöver en mjuk människa som kan hjälpa henne att återfå det självförtroende som hon en gång hade, men som gick förlorat över åren som gått. Vi tror att Coco skulle älska att få gå på härliga promenader och sträcka ut sina långa vackra ben, men hon kommer trivas precis lika bra ihopkurad i soffhörnet bredvid dig. Vill du få och ge kärlek och ha en härlig livskamrat så är Coco hunden för dig.