Buck

Född Juni 2018 - Finns i Helsingborg
Höjd ca 50 cm
Vikt 12 kg
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

Sötnosen Buck kom en dag i oktober till Sverige och härifrån söker han nu sitt föreviga hem. Då Buck är väldigt ung och nyss hitkommen så är han som du förstår långt ifrån en färdig hund. Buck håller fortfarande på att upptäcka allt som är så annorlunda här jämfört med den trista tillvaron i hägnet. Han går i koppel ganska hyfsat, men behöver lite träning för att det riktigt ska sitta, annars går han lugnt och fint på promenaderna och bryr sig inte om hund- eller människomöten. I sitt nuvarande hem så har han inte träffat på katter eller barn så det vet vi inte riktigt hur han fungerar med. Han bor idag i en lägenhet och är inte alls skällig eller vaktig.

Familjen beskriver honom som en mysig och glad hund som älskar att få springa lös och rejsa av sig allt valpspring i benen i en hundgård. Gå i skogen och mysa i soffan står högt upp på hans favoritlista.

Som så många andra hundar som nyss är hemkomna är han lite försiktig kring män i trånga utrymmen, och kommer att behöva lite tid och tålamod innan han är riktigt trygg.

Vad är då Bucks bakgrund kanske du undrar? Jo, en dag i Juli 2018 så var Vasile ute och åkte med veterinären Andra på ett ärende när han blev stoppad på gatan av äldre dam. Damen ville berätta att bakom ett plank låg det en tik med flera valpar. Tiken hade blivit påkörd och dragit sig undan bakom ett plastskynke med sina små valpar Minna, Tintin, Aladdin, Korall, Buck, Jane. Hon låg där med alla sina bäbisar klängande på henne och lät veterinären Andra undersöka sig utan att endaste lite gny kom ifrån henne. Medan Andra undersökte henne och smekte hennes huvud för att hålla henne lugn så drog hon sitt sista andetag och dog förmodligen av de invärtes skador hon fått. Inga av valparna var skadade och Andra och Vasile tog dem alla med sig tillbaka till hägnet. De fick modersmjölkersättning till en början då de var för unga för att äta fast föda och om de saknade sin mamma så hade de i alla fall tröst i varandra.