Brownie

Född 2009
Höjd ca 50 cm
Vikt ej vägd
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 3700 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

Brownie har levt ett hårt liv. Hon kom in till det kommunala dödshägnet Ecarisaj med en vajer runt halsen. Vajern hade ätit sig under huden och satt in i bara köttet under huden. Antingen har någon satt en vajer runt hennes hals och hon har tagit sig därifrån och den har under tiden ätit sig in i halsen allteftersom hon har växt, eller så har någon placerat vajern runt hennes hals och dragit åt den hårt i syfte att döda henne men hon har kommit undan, eller kanske var det bara roligt att tortera en hund. Oavsett hur och när det hände så har hon gått länge med vajern runt halsen under stora plågor. Det är dessvärre inte alls ovanligt att människor ägnar sig åt att tortera hundar på det här sättet i Rumänien. Effekten av vajern var inte bara lidandet för Brownie, utan också att hela hennes huvud svullnat upp som du kan se på bilderna här nedanför. Svullnaden har gått ner nu, och har en normal storlek igen nu när Brownie fått vård. Vajern togs ju bort, men pälsen kommer nog aldrig att växa ut, utan hon kommer att gå resten av sitt liv med detta märke runt sin hals som visar vad hon varit med om. Man kan också se på resten av hennes kropp att hon fått många små skador genom livet och att hennes liv har varit allt annat än en dans på rosor för vår Brownie. Du ser bilderna här nere på Brownie i Ecarisaj.

Nu skulle man kunna tro att Brownie är en skygg och rädd hund efter allt hon upplevt under sitt sorgliga liv, men så är det inte alls. Trots sin lite sorgsna uppsyn är hon en glad hund som gärna vill vara nära människor. Klappar och kel blir hon inte mätt på. Naturligtvis så är hon lite vaksam för om du tänker höja handen och kanske vilja henne illa, men hon har vänligheten att tänka att det vill du inte när hon står där och viftar på svansen långt, lång ner mot marken. Brownie lever trots allt här och nu, och vi hoppas innerligt av hela vårt hjärta att det finns någon som kommer att se henne och vilja ge henne ett hem fyllt av kärlek och trygghet. Hundar förlåter ju människor det onda, och fortsätter leva på hoppet att vi trots allt ska behandla dem väl. Det är så Brownie är.

Vill du ge denna enormt charmiga tjejen ett hem så vet vi att du kommer att ha en vän för livet. Vi tror hon kan passa in i de flesta hem med sitt goda humör. Tänk vilken insats att ge en så fin tjej lite fina år i livet.