Beth

Född 2016
Höjd ca 55 cm
Vikt okänd
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5500 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

En dag i början av november så ringde telefonen, det var från Corina som ofta hjälper oss med fotografier. Hon hade sett en hund med ett stort sår på sidan och frågade om vi kunde hjälpa henne att ta in den i vårt hägn och till en veterinär. Hunden stod och försökte tigga mat utanför en bilverkstad i Cluj med blodet rinnande utefter sidan. Vasile satte sig i bilen och åkte till den angivna adressen, och tiken stod kvar på samma ställe i hopp om att någon skulle slänga åt henne något som skulle kunna stilla hungern.

Vasile fick in henne i bilen utan några problem, och styrde direkt tillbaka till hägnet där hon fick träffa en veterinär omgående för att se hur illa det var ställt. Veterinären sa att hon trodde att någon försökt spetsa den vackra tiken med något vasst, hon hade ett flertal sticksår över kroppen, varav ett mycket djupt. Beth som vi döpte henne till, tillfrisknade ganska fort när hon fick rätt vård, men hon fick gå med tratt i 10 dagar efter operationen. Nu skulle man ju kunna tro att en hund som blivit spetsad, opererad och som bytt miljö från gatan till ett hägn skulle varit lite moloken och tagen av alla förändringar och sitt sår, men inte vår Beth inte.

Det här är en hund som är född med ett gott självförtroende och en stor portion sol i sitt hjärta. Trots sin sorgliga och eländiga bakgrund så väljer Beth att förlåta oss människor och hon är en social och glad hund. När hon bjuds en möjlighet till social kontakt när Alina har en liten stund över, ja då så står Beth först i kön, och hon viftar så att hennes vackra plym till svans nästan piskar upp en storm och vill bara ha kärlek och uppmärksamhet. Det är precis som om hon förstått att här i hägnet så finns bara fina människor som vill henne väl. Den Beth som stod blödande med hängande svans utanför bilverkstaden är långt borta nu och hon har lagt sina sorger bakom sig.

Beth är ju inte så gammal, bara dryga året är hon, och hon har mycket härligt unghundsbus i kroppen och flyger gärna runt med de andra hundarna i hägnet när de släpps ut en stund för lite stoj på förgården i hägnet.

Letar du efter en riktigt god vän som inte vill annat än att se ett leende hos dig, då har du hittat henne här i vår älskade raggsocka Beth.