Astrid

Född 2014
Höjd 50 cm
Vikt 17 kg
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5500 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

Fina Astrids bakgrund är alldeles förskräcklig, hon kommer från en soptipp där hon levt tillsammans med en stor mängd andra hundar. Hundarna tillhör invånarna i en kåkstad en liten bit från soptippen och de har tidigare vägrat att lämna ifrån sig hundarna. ASIPAs representant åkte dit en dag och fick Astrid med sig tillbaka. Från början kunde Astrid krypa ihop eller huka sig när personalen närmade sig men efter lite mer än ett år i hägnet så visade hon stora framsteg. Astrid sträckte på sig och socialiserade med personalen när hon fick komma ut och röra på sig med de andra hundarna.

Astrid är en lyhörd hund som är extremt lättlärd. I dag finns Astrid i Stockholm och har blivit en förtjusande liten svansvifterska som inte räds någon hon möter utan tar sig an sitt nya Svenssonliv orädd och med ett glatt humör. Hon beskrivs av familjen där hon bor som lättlärd, glad och positiv och skulle glädjas åt ett liv där hon får kärlek, uppmärksamhet och gärna långa härliga promenader. Vill du sen ha sällskap i soffan så är Astrid med på det också. Huvudsaken är att ni hittar på saker tillsammans vare sig det handlar om att lära sig nya spännande saker, ha soffhäng eller ge er ut i skogen på upptäcksfärd.

Astrid fungerar bra med katter och barn, hon har inga problem att vara ensam och går bra i koppel. Hon tar sig an livet utan några rädslor för varken nya människor eller nya miljöer. Det som Astrid behöver jobba lite på är hundmöten i koppel då hon gärna jagar upp sig och vill hälsa. Astrid är en stark själ medveten om sitt eget värde och i det hem hon befinner sig nu finns en tik som tänker precis på samma sätt och det fungerar inte.

Astrid är en okomplicerad själ trots sin skruffiga bakgrund och om det är att du söker du den där hunden som kan bli din bästa vän och hänga med dig i vått och torrt så tror vi att Astrid kan var just den hund du söker.