Tillsammans flyttar vi berg

24 september, 2017

Igår satte 11 hundar sina tassar på svensk mark och deras nya liv i trygghet har precis börjat..

Resan till Rumänien gav oss kraft

När jag och Fanny lämnade Rumänien så gjorde vi det med nya krafter. Vi hade gråtit och skrattat. Sorg och glädje förbyttes om vartannat. Somliga upplevelser fastnade. Jag glömmer inte den sorg jag kände när jag träffade Pat i hägnet. Pat kom in som valp tillsammans med sin bror i början på året och de var två oförstörda valpar vid den tidpunkten. Brodern reste till sitt nya hem i början på sommaren och därmed försvann den enda trygghet Pat någonsin haft. När vi nådde Pats hägn så möttes vi av en mycket stressad unghund, som med en stirrig blick sprang längs med stängslet. Det var tydligt att han bar på en stress som var miljöbunden. Mitt hjärta gick i tusen bitar och jag grät hysteriskt, att se en så ung hund förgås gör ont. Där och då kändes livet omöjligt.

Pat fick igår komma till sitt jourhem här i Sverige och idag har han fått sätta tassarna på en sandstrand för första gången i sitt liv.

Idag känns livet möjligt igen.

Lyckan när vi träffade Juni och hennes syskon.

Lilla Juni fångades in med sina tre syskon och samtliga var sjuka i valpsjuka. Vi hade fyra svåra veckor när deras feber gick upp och ned och vi visste inte om de skulle överleva. Vi låg sömnlösa nätter igenom efter att vi fått besked om att febern stigit och vi visste att valparna kämpade för sina liv mot ett virus som är svårt att tillfriskna från. Vi förlorar liv och vi vinner liv. Den här gången vann vi och våra fyra valpar lyckades visa på en oerhörd livskraft.

Juni och hennes bror Molle kom igår hem till sitt föreviga hem och de har idag inget minne av den där månaden hon spenderade i en bur hos veterinären..

En stark organisation med hjärta, själ och visioner

Det som gör vår styrelse så stark är vår genomförandeförmåga. Vi är sex personer som hela tiden driver framåt och arbetet vi gör känns aldrig övermäktigt, för att vi lyckas hämta kraft i både sorg och glädje. Sorgen över att så många hundar lider får oss att arbeta hårt för förändring. Glädjen i att få förena själar gör att vi sträcker på oss och inser vilken kraft vi besitter tillsammans. Tillsammans med våra resurspersoner som arbetar med allt från att stötta våra adoptörer till att hålla ordning på sponsorer och faddrar så är vi en organisation som ser positivt på framtiden. För tillsammans flyttar vi berg.

Vi på Hundar Söker Hem älskar våra hundar högt. Alla världens hemlösa hundar är våra hundar och varje enskilt öde berör oss.

När det ringer på dörren

Det är djupt inrotat i alla hundar vare sig de är från Rumänien, något annat land eller födda i ett hem i Sverige att skälla när dörrklockan ljuder eller någon knackar på dörren. Det är och har alltid varit en grundläggande uppgift för hundar att vakta, och i...

läs mer

Att vara en ledare

Att vara ledare för sin hund innebär fortfarande för många att dominera sin hund. En del av oss som är lite äldre har fått höra många varningar som att hunden inte får äta före oss människor, hunden ska inte gå framför oss eller om hunden morrar eller visa tänderna...

läs mer

Ny logotype

Som ni ser så har vi både ny färgsättning och ny logotype. Det finns en lång förklaring till bytet men då den väckt ont blod så har vi tagit bort den. Vi tycker att den nya loggan är både fräsch och färgsättningen på sidan är jättefin, och vi hoppas att du tycker som...

läs mer